Valul trei de infectări cu SARS-CoV-2 se face simțit și la Spitalul Slatina. Ce spune managerul Dan Stana/ FOTO

Valul trei de infectări cu SARS-CoV-2 se vede la Spitalul Slatina, unde numărul bolnavilor crește de la o zi la alta. După ce, luna trecută, în această unitate sanitară numărul cazurilor scăzuse sub 30, în dimineața primei zile a lunii martie numărul persoanelor confirmate pozitiv, al celor suspecte și al pacienților de la Terapie Intensivă ajunsese la 56.

Mai precis, luni dimineața, la Spitalul Județean de Urgență Slatina erau internați 42 de pacienți confirmați pozitiv, șase persoane suspecte care se aflau în așteptarea rezultatelor și opt pacienți aflați în Terapie Intensivă…!!!

„Se simte și la noi valul trei, după ce, la mijlocul lunii trecute, numărul persoanelor internate pe linia COVID-19 scăzuse sub 30. De atunci, există o continuă creștere.

Mai din urmă, situația arată astfel: la începutul lunii decembrie 2020, aveam 77 de pacienți confirmați pozitiv, 16 persoane suspecte ca purtătoare ale noului coronavirus și opt pacienți în Terapie Intensivă – deci un total de 107. La 1 ianuarie 2021 erau internate 61 de persoane, dintre care 43 confirmate pozitiv, opt în Terapie Intensivă și 10 cu suspiciune de boală. La 1 februarie înregistram o scădere semnificativă, la 35 de pacienți internați și sub 30 la mijlocul lunii, iar azi dimineață numărul celor internați a crescut la 56 de pacienți, 42  confirmați pozitiv, șase cu suspiciune și opt pacienți în Terapie Intensivă”, a declarat managerul spitalului, Dan Stana.

Dan Stana, managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina

În prezent, conducerea spitalului urmărește îmbunătățirea situației privind resursa umană, urmînd să fie scoase la concurs mai multe posturi de medici, cele mai multe la Unitatea de Primiri Urgențe.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, azi, 33 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în județul Olt.

Numărul total al persoanelor infectate a ajuns, astfel, la 11412 de la începutul pandemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here