Ce aliment te lasă fără energie și îți încetinește activitatea cerebrală. Îl consumăm zilnic cu toții

Pâinea e unul dintre cele mai consumate produse de către români. Fie dimineața, pentru sandwich-uri, fie pentru ciorbă sau orice fel de mâncare.

Medicul Vlad Ciurea explică ce efecte nocive poate avea acest produs. Pâinea poate să ne lase fără energie și chiar să combată efectul cafelei. Mai mult, pâinea încetinește activitatea cerebrală.

„Pâinea, în cantitate mică, este bună. Dar pâinea pentru creier, moleșește activitatea cerebrală. Tot carbohidrat este la bază. Iar amidonul stă la baza carbohidraților. Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile. (…) Cred că de 10 ani nu am mai mâncat. Gust, dar nu mănânc cartofi prăjiți. Cartoful, în general îl îndepărtez. Știu că acest carbohidrat nu favorizează activitatea cerebrală”, a mai spus medicul Vlad Ciurea, potrivit Antena 3.

Cât de sănătoasă e pâinea ținută în frigider

„Dacă intenționați să mâncați rapid pâinea, o puteți depozita pe blatul din bucătărie”, a explicat Margarethe A. Cooper, profesor de Food Safety Education la Universitatea din Arizona.

„Dar dacă îți ia mult timp să-ți consumi pâinea și dacă bucătăria ta este caldă și umedă, și mai ales dacă pâinea este de casă, merită să o pui la frigider pentru a preveni dezvoltarea mucegaiului”, adaugă ea.

Pâinea de casă nu are conservanții care împiedică să se strice. Lisa Young, nutriționist și profesor la Universitatea New York din New York City spune că temperatura rece din frigider face ca amidonul să se recristalizeze și se usucă. Rezultatul? Pâinea va dezvolta o aromă veche. Dacă învelești strâns pâinea în plastic și o pui la frigider, poți ajuta la încetinirea procesului de învechire.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here