Klaus Iohannis la Slatina: „Vreau ca România să fie prosperă şi puternică”. Blaga: „Ponta va păţi ce-a păţit Geoană”

Prezenţi, vineri, la Slatina, la o întrunire cu activul PNL şi PDL din judeţul Olt, co-preşedinţii Alianţei Creştin Liberale, Vasile Blaga şi Klaus Iohannis, candidatul ACL la preşedinţia României, au declarat că noua construcţie politică nu a fost făcută doar pentru alegerile prezidenţiale de anul acesta, ci pentru cel puţin 10 ani de guvernare de dreapta în România. Evenimentul s-a consumat în sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor, plină până la refuz de membrii PDL şi PNL.

Potrivit celor doi co-preşedinţi ai ACL, alianţa, care din 2015 va deveni noul Partid Naţional Liberal, urmăreşte să câştige nu doar preşedinţia României, ci, în afară de Palatul Cotroceni, şi guvernarea ţării pentru 10 ani.

„Nu am înfiinţat marele partid de dreapta pentru mine sau pentru domnul Blaga, cum nu pentru noi vrem să conducem România timp de 10 ani. Noi vrem să conducem timp de 10 ani pentru români, pentru a face lucrurile mai bine, pentru a face România să funcţioneze. Când am venit în faţa colegilor de la PNL, când m-am prezentat la alegerile pentru preşedinţia partidului, le-am spus atunci: «Vin în faţa dumneavoastră cu o viziune. Vreau ca după 10 ani de guvernare de dreapta România să fie prosperă şi puternică». Aşa cum îşi doreşte fiecare român pentru ţara lui şi pentru familia lui: prosperitate. O ţară prosperă, o ţară respectată. Ce înseamnă România prosperă? Înseamnă locuri de muncă, înseamnă infrastructură, înseamnă un venit decent pentru fiecare român. Să nu mai fie obligaţi oamenii să stea cu mâna întinsă la stat, să nu mai fie captivi la stat şi să fie liberi. Doresc o ţară de oameni liberi, puternici”, a declarat, la Slatina, Klaus Iohannis, „de departe cel mai valoros candidat anunţat în competiţia electorală”, potrivit preşedintelui PDL.

Vasile Blaga a spus că ACL, care se va transforma în partid politic, ţinteşte câştigarea alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2014, alegerile generale din 2016, dar şi pe cele din 2020.

„Această alianţă am făcut-o pentru totdeauna, pentru cel puţin 140 de ani de aici înainte. N-a fost făcută numai să câştigăm preşedinţia. A fost făcută să câştigăm generalele atunci când vor avea ele loc, nu numai pe cele din 2016, ci, pentru că vom guverna bine, şi pe cele din 2020. Pentru că avem nevoie de 10 ani de putere pentru a schimba în bine România. Iată de ce avem singurul candidat desemnat democratic în competiţia electorală. Nu făcut de preşedinte, nu făcut pe la colţul mesei de baronii ăştia ai PSD, de caracatiţa asta pesedistă de care nu mai încape nimeni în România asta”, a reliefat Vasile Blaga.

Blaga: „Ponta va păţi ce-a păţit Geoană”

Din discursurile liderilor ACL rostite la Slatina nu au lipsit pasaje critice şi ironice la actuala putere politică din România, cu precădere la preşedintele PSD, Victor Ponta. Vasile Blaga a susţinut, referindu-se la colaborările trecute ale PDL şi PNL cu PSD, respectiv la Victor Ponta, că „nu poţi sta la masă cu cel care te minte din prima zi”.

„Nu poţi sta la masă cu cel care te minte din prima zi. Nu poţi sta la masă şi să te bazezi că poţi face ceva bine pentru ţară cu cel care nu ştie cum să facă bine doar pentru baronii lui. Ăsta este PSD-ul. Iar tinerii pesedişti sunt mult mai răi decât vechii pesedişti. Nu i-a trecut niciodată prin cap lui Iliescu, cu toate păcatele lui, s-o trimită pe doamna Nina la Bruxelles. Dar Ponta a trimis-o pe Daciana. Ponta l-a pus pe socrul său şeful senatorilor uselişti. Ponta l-a pus pe finul său ministru de Justiţie, pe naşul ministru de Interne. Ăsta e PSD-ul pe stil nou. Acest PSD nu are voie şi nu va lua niciodată preşedinţia României pentru că avem obligaţia faţă de naţiune să nu îi lăsăm s-o facă”, a rostit în faţa sălii pline de la Casa Sindicatelor liderul democrat-liberalilor, Blaga asigurându-l pe Ponta că va ăîţi ce a păţit Mircea Geoană la alegerile prezidenţiale din 2009.

„Ponta va păţi ce a păţit Geoană, indiferent ce va face în săptămânile următoare. De ce îl denigrează pe domnul Iohannis şi pe noi? Pentru că noi contăm, altfel ne-ar lăsa în pace. De ce a modificat acum legea, încercând să cumpere cu bani conştiinţe şi, indirect, voturi? Pentru că noi suntem cu 35% în toate analizele mâinii lui drepte Sultănoiu, pe care nici măcar nu îl plăteşte din banii PSD-ului, ci din bani publici, făcându-l consilier. Îi spun aici, la Slatina, domnului Ponta: «Vei păţi ce a păţit Geoană. Seara era Mihaela, dragostea mea, iar dimineaţa a fost altfel»”, a mai spus Vasile Blaga.

Siminica Mirea, preşedintele PDL Olt: ˜„Vremea PSD-ului a trecut, urmează vremea Alianţei Creştin Liberale”

Printre vorbitori s-a numărat şi preşedintele PDL Olt, Siminica Mirea, co-preşedinte al ACL la nivelul judeţului. Ea a reliefat indiferenţa actualei puteri faţă de judeţul Olt, în ciuda declaraţiilor şi promisiunilor făcute de reprezentanţii PSD în campania electorală din 2012.

„După promisiunile care au fost făcute, de ce nu au venit să facă nimic în judeţul Olt? Şi au destui parlamentari. Ei vin numai atunci când cer voturi. Noi trebuie să mergem din casă în casă, să le explicăm oamenilor ca ei să înţeleagă de ce s-a scumpit benzina, de ce s-au pus atât de multe taxe. Trebuie mai întâi să le explicăm oamenilor şi abia după aceea să le cerem votul”, a spus co-preşedintele ACL Olt.

La întrunirea de la Slatina au mai participat liberalii Ludovic Orban, Mihai Voicu, Cristian Buşoi, Teodor Atanasiu şi democrat-liberalii Cezar Preda și Marian Jean Marinescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here