Prefectul de Olt cere Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor să-şi coordoneze acţiunile sociale cu cele ale altor instituţii

Prefectul de Olt, Silviu Neacşu, cere Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor să-şi coordoneze acţiunile sociale pe care le derulează pentru ajutorarea unor comunităţi în preajma unor evenimente nedorite, cu cele organizate în acelaşi scop de instituţiile statului. Neacşu susţine că doar aşa vor putea fi întocmite liste de priorităţi şi evitată suprapunerea acestor acţiuni.
 

Îndemnul ca Episcopia Slatinei şi Romanaţilor să colaboreze cu instituţiile atunci când situaţia o impune a fost făcut de prefectul judeţului la şedinţa de marţi a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, derulată la prefectură şi în cadrul căreia preotul Constantin Aldea a prezentat un raport al acţiunilor derulate anul trecut de Biroul de Asistenţă Socială al Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor. 

„Aş avea câteva propuneri şi poate găsim modalităţile cele mai bune de rezolvare a problemelor. E de admirat şi de respectat faptul că aţi distribuit, pe timpul inundaţiilor, 269 de tone de alimente şi celelalte ajutoare, dar mă gândesc că astfel de ajutoare au mai fost distribuite într-o formă sau alta şi de către AJPIS (Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială – n.r.), de către primării sau de către Crucea Roşie. La astfel de evenimente ar fi bine să întocmim o listă cu persoanele vulnerabile sau cu cele care au avut de suferit cel mai mult. Să ştiţi că sunt unele persoane care au beneficiat şi de ajutorul dumneavoastră, şi de cel al Crucii Roşii, şi de la primărie şi poate că şi de la AJPIS. Dacă aveam o listă la nivel judeţ, distribuiam ajutoarele către mai multe persoane”, a propus prefectul judeţului.
 
Prin implicarea Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor, după inundaţiile care au lovit şi judeţul Olt anul trecut, sute de familii din 22 de parohii au primit aproape 270 de tone de ajutoare colectate în cadrul unei campanii naţionale organizată de Patriarhia Română. Bunurile distribuite au depăşit valoarea de 500.000 de lei.
 

În cadrul aceleiaşi campanii,  Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor a primit donații pentru sinistrați de la mai multe centre eparhiale, protoierii și parohii în valoare de 330.000 de lei.

 

„Pe seama acestei sume, au fost selectate un număr de 614 familii, din cele 1106 familii afectate, care au primit un sprijin financiar de câte 500 lei fiecare sub formă de voucher de cumpărături, pentru achiziționarea de materiale de construcții de la Dedeman Slatina. În acest fel, am fost siguri că sprijinul nostru nu a fost folosit în alte scopuri”, a spus preotul Constantin Aldea.

Tot anul trecut au beneficiat de sprijin financiar special trei biserici afectate de inundații, respectiv Parohia Icoana (4.589 lei), Parohia Coloneștii de Jos (5.000 lei) şi Parohia Găgiulești (1.000 lei). Un asemenea sprijin special a primit şi o familie din Milcoveni. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here