Pompierii olteni demarează controale la nivelul cluburilor, barurilor şi pub-urilor din judeţ

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) sunt pregătiţi să demareze o serie de controale la cluburile, barurile şi puburile din judeţ.

 

Controalele vor fi făcute de către angajaţii Inspecţiei de Prevenire din cadrul ISU Olt, însă lista unităţilor ce vor fi controlate nu va fi făcută public. Pompierii au explicat care sunt motivele pentru care au decis să nu dezvăluie programul verificările. Acţiunea ISU vine în urma tragediei petrecute, în urmă cu mai bine de o săptămână, la un club din Bucureşti. „Deocamdată, se fac planificări, iar apoi vor începe controalele. Acestea se vor face inopinat, pentru a se evita unele situaţii neplăcute. Lista cu obiectivele ce vor fi controlate nu va fi făcută publică pentru a nu ne trezi în situaţia în care localurile respective se vor închide brusc, chiar înainte de control”, a declarat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Înainte de a demara aceste controale, la sfârşitul săptămânii trecute, reprezentanţii Inspecţiei de Prevenire din cadrul ISU Olt au avut întâlniri cu proprietari sau administratori de restaurante, baruri şi cluburi din judeţ. Cu această ocazie antreprenorii locali au aflat că amenzile au crescut, în urma modificării Legii 307, pompierii având chiar atributul închiderii activităţii agentului economic. „Prin modificarea Legii 307, cuantumul de amenzi a crescut foarte mult, în comparaţie cu ceea ce era înainte. Adică, acum, pentru începerea lucrărilor fără aviz la incendiu, punerea în funcţiune fără autorizaţie de securitate la incendiu, amenda a ajuns să fie între 20.000 şi 50.000 lei. De asemenea, există posibilitatea, pentru situaţiile grave, să se închidă activitatea, complementar unei amenzi contravenţionale cuprinse între 30.000 şi 100.000 lei”, declara colonelul Cristian Croitoru, şeful Inspecţiei de Prevenire din cadrul ISU Olt.

Potrivit reprezentanţilor ISU Olt, până la 1 noiembrie 2015, Inspecţia de Prevenire a Inspectoratului a verificat 55 de obiective cu funcţiuni de agrement din judeţ şi au fost constatate nereguli, în ceea ce priveşte funcţionarea fără autorizaţie de securitate la incendiu, la 44 de operatori.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here