Brânza cu bacteria E.coli, vândută într-un magazin din Slatina, zona Piaţa Zahana

Proba de brânză în care s-a descoperit bacteria E.coli a fost prelevată dintr-un magazin din Slatina, situat în Piaţa Zahana, informează OLT-ALERT.RO, citând surse sanitare veterinare. Este vorba de aceeaşi tulpină de E.coli care, în urmă cu câteva luni, a provocat moartea mai multor bebeluşi din judeţul Argeş – Escherichia Coli verotoxigenă. Înainte să fie depistată de inspectorii sanitari veterinari, brânza infestată s-a aflat la vânzare, astfel că ea a ajuns şi pe mesele slătinenilor.

Bacteria Escherichia Coli verotoxigenă a fost descoperită în 14 dintre probele prelevate recent de inspectorii sanitari veterinari din mai multe zone ale ţării. Este vorba de probe prelevate din carcasă de ovină din trei abatoare din Vâlcea, din trei abatoare din Sibiu, din două abatoare din Bistriţa-Năsăud şi dintr-un abator din Suceava, din carne tocată de vită şi din cârnaţi dintr-un magazin alimentar din judeţ Tulcea, din pastă de mici existentă într-un restaurant din Caraş Severin şi din lapte crud de bovină la o fermă din judeţul Prahova.

În ceea ce priveşte judeţul Olt, E.coli a fost descoperită în brânza de oaie. Potrivit OLT-ALERT, proba care a dat rezultat pozitiv a fost prelevată dintr-un magazin alimentar din Slatina, situat în Piaţa Zahana. Informaţia a fost confirmată de conducerea Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt.

„Probele au fost recoltate în data de 14.08.2016. Până la sosirea rezultatului, a buletinului de analiză, marfa a a fost pusă sub sechestru. Apoi a fost emisă ordonanţa de suspendare a activităţii ca urmare a faptului că a fost depistată Escherichia Coli verotoxigenă. A fost confiscată toată cantitatea existentă în magazin, adică 86,6 kilograme, în vederea distrugerii”, a declarat, pentru OLT-ALERT, directorul DSVSA Olt, Veronel Bolborea.

Până să fie descoperită de inspectorii sanitari veterinari ca fiind infestată cu E.coli, brânza s-a aflat expusă la vânzare în magazinul cu pricina, astfel că o parte din ea a ajuns pe mesele slătinenilor.

„Probabil că s-a vândut ceva. Recoltările astea de probe se fac în cadrul unui program naţional care care va dura până la sfârşitul lunii. Probele se iau şi se pleacă din start cu prezumţia că, până la sosirea buletinului de analiză, din moment ce produsele astea sunt acolo ar trebui să fie salubre pentru consumul uman. Noi, în momentul în care am primit buletinul de analiză am reacţionat. Le-m confiscat brânza, cele 86,6 kg, şi am trimis-o la ardere, la un incinerator autorizat sanitar veterinar”, a mai spus şeful DSVSA Olt.

Citeşte şi

Primarul unui oraş din Olt, sub control judiciar pentru abuz, instigare la fals şi uz de fals

Judecătorii Tribunalului Olt se REVOLTĂ: Vezi împotriva cui şi ce acţiuni vor întreprinde

FOTO Antrenorul de karate din Slatina rănit în accident a murit după un an de suferinţă

Tâlhărie, sechestrare şi proxenetism în Slatina. Autorii au fost arestaţi. Vezi cine sunt

Bircea îşi construieşte casă de casă la Slătioara cu „bani cinstiţi” din politică

Primăria Slatina, datoare cu milioane de lei la Fisc. Totul a fost descoperit la un control al ANAF

Cât câştigă administratorul public al Slatinei, Cristian Cismaru. Salariu FABULOS / DOCUMENT

1 COMENTARIU

  1. Chiar nu exista nici o cale legala de a afla numele magazinului? Astia de la Dsvsa se cred si ei d-zei pe pământ, freacă menta toata ziua, iar când dau de cate un magazin care ne otraveste pe banii nostrii, spun ca sunt date confidentiale. Bai jeguri imputite, vedea-v-as manusi la babe de corupti imputiti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here