Justiția a decis: Nu mai e nimic de făcut pentru unul dintre cei mai vechi primari din Olt

Judecătoria Slatina va începe cercetarea judecătorească în cazul fostului primar din Icoana, Gheorghe Periețeanu, în dosarul în care a fost trimis în fața instanței pentru abuz în serviciu și coruperea alegătorilor, după ce Tribunalul Olt i-a respins contestația formulată de inculpat împotriva deciziei magistraților slătineni de a începe judecarea cauzei. Periețeanu a fost unul dintre cei mai longevivi primari din Olt, ocupând această funcție de 25 de ani, până în iunie 2016.

Citește și Sinucidere în Slatina: Vezi cum a ales un bărbat să-și pună capăt zilelor-FOTO/VIDEO

Tribunalul Olt a judecat contestația fostului edil săptămâna trecută, respingându-i-o.

Citește și Românii trec la ORA DE IARNĂ. Ce TREBUIE știut / Informații complete

„Respinge contestaţia formulată de contestatorul inculpat Perieţeanu Gheorghe, împotriva încheierii din data de 26.09.2016 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Slatina, în dosarul nr. 7007/311/2016/a1, ca nefondată. În baza art. 275 al. 2 C.p.p. Obligă contestatorul inculpat la plata sumei de 50 lei cu titlu de cheltuieli judiciare statului”, se arată în încheierea Tribunalului Olt, care este definitivă.

Citește și CJ Olt cheltuie 4,7 milioane lei pentru drumuri și podețe. Vezi unde se duc banii

Gheorghe Periețeanu contestase încheierea prin care Judecătoria Slatina i-a respins cererile și excepţiile formulate privind nelegalitatea actelor de urmărire penală ca neîntemeiate și a dispus începerea judecării cauzei.

„În temeiul dispoziţiilor art. 345 alin. 1 C.p.p., constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 2376/P/2016 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina privind pe inculpatul Perieţeanu Gheorghe, cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite prev. şi ped. de art. 13 din Legea 78/2000, abuz în serviciu prev. şi ped. de art. 132 din Legea 78/2000 rap. la art. 297 C.pen. şi coruperea alegătorilor prev. şi ped. de art. 386 C.pen., cu aplic. art. 38 C.pen., a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Perieţeanu Gheorghe”, se arată în încheierea Judecătoriei Slatina.

Citeşte şi LOVITURĂ liberală în Olt: ALDE Caracal a trecut, în bloc, la PNL

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina l-au reţinut pentru 24 de ore, în luna mai, anul acesta, pe Gheorghe Perieţeanu, primarul în funcție al comunei Icoana, pentru abuz în serviciu şi coruperea alegătorilor.

În fapt, primarul Gheorghe Perieţeanu ar fi obţinut de la o firmă din Slatina o sponzorizare de 10.000 de lei pentru organizarea zilei comunei, în 21 mai, de Ziua Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, însă banii ar fi fost folosiţi în interesul personal al primarului. Totodată, potrivit procurorilor, edilul le-ar fi cerut mai multor funcţionari ai primăriei să distribuie oamenilor tichete valorice, tipărite în mod abuziv, în scopul de a obține capital electoral.

Citește și PNL Olt a depus la BEJ listele cu candidaţi. Declaraţii la cald

nou-perieteanu

Gheorghe Perieteanu

Primar din partea PSD vreme de 25 de ani, Gheorghe Periețeanu a părăsit tabăra social-democraților înainte de alegerile locale din 2016, după ce șefii PSD Olt l-au anunțat că nu îi mai susține o nouă candidatură. Edilul s-a înscris în PNL, candidând din partea acestei formațiuni politice, dar a pierdut alegerile în fața fostei viceprimărițe a comunei, Ancuţa Gabriela-Mariana (PSD), care a câștigat mandatul de primar cu un procent de 58,25%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here