Fosta șefă a Tribunalului Olt și soțul său, luați de acasă de polițiști pentru încarcerare

Fosta șefă a Tribunalului Olt, Carmen Marinescu, soțul său, Iulius-Severus Marinescu, și avocatul Dumitru Cismaru, cu toții condamnați definitiv de instanță la închisoare cu executare în dosarul mitei primite de la familia interlopului Bercea Mondial, au fost luați de acasă de polițiști, în jurul orei 14.00, pentru a fi încarcerați.

Citește și Ce a scris judecătoarea Carmen Marinescu pe Facebook înainte de a pleca la pușcărie/EMOȚIONANT

Imediat ce au fost ridicați de oamenii legii, duba a pornit spre Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova, unde inculpații urmează să își ispășească pedepsele.

Citește și Parchetul Slatina sare ca ars la „informațiile ofensatoare” apărute în presa locală

„Toți inculpații condamnați în acest dosar au fost luați de acasă de polițiști și transportați la Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova”, a declarat comisarul șef Claudia Radu, ofițer de relații cu presa în cadrul IPJ Olt.

Citește și ALERTĂ MAXIMĂ în Olt: COD ROȘU de caniculă / Temperaturi de până la 44 de grade

În același dosar, soțul fostei șefe a Tribunalului Olt, Iulius-Severus Marinescu, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare, iar avocatul Dumitru Cismaru, prin care Carmen Marinescu a primit banii, a fost condamnat trei ani și jumătate după gratii.

Citește și Judecătoare celebră din Olt, condamnată DEFINITIV la 8 ani de închisoare cu executare

Judecătoarea Carmen Marinescu a fost trimisă în judecată de procurorii DNA, sub acuzaţiile de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în declaraţii. În faţa magistraţilor au mai fost trimişi, în acelaşi dosar, soţul judecătoarei, Iulius-Severus Marinescu, avocatul Dumitru Cismaru de la Barou Olt şi Ilie Bucă.

Citește și Deputatul de Olt Marius Iancu spune că are așteptări mari de la Guvernul Mihai Tudose

În ordonanța de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea potrivit căreia Eugenia Carmen Marinescu a pretins și a primit, prin intermediul inculpatului Cismaru Dumitru – avocat în cadrul Baroului Olt, de la persoana denunțătoare, suma de 200.000 de euro, pentru a dispune cercetarea lui Bercea Mondial în stare de libertate și pentru a pronunța o soluție pe fond favorabilă acestuia, respectiv de achitare sau de condamnare la o pedeapsă neprivativă de libertate în dosarul în care acesta era judecat pentru tentativă de omor. Pentru banii primiți drept mită, Carmen Marinescu urma să și intervină, în același scop, pe lângă ceilalți judecători care urmau să judece cauza.

Citește și Cum a încercat Vâlcov să-i „confere” lui Prina calitatea de suspect principal în primul dosar de corupție

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here