Fostul șef al unui centru de plasament din Olt, ARESTAT în scandalul fraudei de la CNAS

Fostul șef al unui centru de plasament din Balș se numără printre persoanele arestate în scandalul fraudei de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), potrivit realitateaoltului.ro. Este vorba de Alin-Sergiu Costache, finul fostului parlamentar de Olt Valeriu Steriu, despre care se spune că și-ar fi promovat nașul pe funcția de şef al Corpului de Control în Ministerul Sănătăţii, ulterior ajungând la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Citește și BOMBĂ: Darius Vâlcov nu-și menține declarațiile în instanță: „Am fost înşelat”

Potrivit procurorilor DNA, Alin-Sergiu Costache, șef al Direcției Generale de Monitorizare Antifraudă din C.N.A.S, este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  constituire a unui grup infracțional organizat și complicitate la săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței, în exercițiul funcției de conducere din cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii de foloase necuvenite. El se află printre cei 14 arestați preventiv pentru 30 de zile în urma perchezițiilor efectuate de DNA la Casa Națională de Sănătate și CAS București. În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe că, prin activitățile infracționale desfășurate de inculpați, activități pentru care s-a dispus reținerea, bugetul CASMB a fost păgubit cu aproximativ 3 milioane euro.

Citește și CRIMĂ ODIOASĂ în Olt: O femeie a murit în chinuri GROAZNICE sub loviturile concubinului

Alin Sergiu Costache a fost director al unui centru de plasament din Balş, este originar din Hunedoara și căsătorit în Olt, el find finul fostului parlamentar de Olt Valeriu Steriu, de care se spune că ar fi fost promovat mai întâi în funcţia de şef al Corpului de Control în Ministerul Sănătăţii, ulterior ajungând la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, potrivit realitateaoltului.ro.

Citește și MĂCEL printre șoferii din Olt: Peste 450 de amenzi date de polițiști în doar trei zile

Alături de Costache, sunt inculpate nume grele de la conducerea asigurărilor de sănătate din România: preşedintele CNAS Marian Burcea, preşedintele CASB Bucureşti Ovidiu Munteanu, directorul executiv al Casei de Asigurări de Sănătate a municipiului Bucureşti (C.A.S.M.B.) şi manager al Direcţiei Medic şef a C.A.S.M.B- Ion-Răzvan Geambaşu, fostul preşedinte C.A.S.M.B. Lucian Vasile Bara şi alţi funcţionari, dar şi reprezentanţi ai unor firme şi oameni de legătură.

Citește și Puteau să OMOARE persoane nevinovate dacă nu erau opriți la timp de polițiști/Ce s-a întâmplat

Anchetatorii au stabilit că reţeaua infracţională deconta servicii de îngrijire la domiciliu care, de fapt, nu au fost prestate, dar au fost plătite anumitor furnizori. 350 de bolnavi ar fi adus în conturile mai multor firme de asistenţă medicală la domiciliu trei milioane de euro sub formă de câştiguri nemeritate. Mai mult, procurorii spun că s-au decontat fictiv şi medicamente iar pagubă este uriaşă, de 7 milioane de euro în nici doi ani.

Citește și AJOFM Olt pune la dispoziție, prin EURES, aproape 1.000 de locuri de muncă în străinătate

Citește și Trofeul Festivalului de muzică ușoară „Radu Șerban” Caracal, câștigat de o buzoiancă/FOTO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here