Fata din Balș rănită în accidentul de sâmbătă se află tot în comă. Ea a fost transferată la București/Părinții așteaptă o minune

Tânăra de 18 ani accidentată în evenimentul rutier petrecut sâmbătă seară în Balș și care a ajuns, în aceeași seară, la Spitalul Clinic de Urgență Craiova cu politraumatism și în stare de comă, a fost transferată la un spital din București. Din păcate, ea nu a ieșit din comă, iar părinții așteaptă o minune ca fiica lor să iasă din comă.

Citește și Minunea drumului expres Craiova-Slatina-Pitești nu a ținut prea mult: Licitațiile lucrărilor, contestate de Strabag

Fata a fost transferată cu elicopterul de la Craiova la Spitalul „Bagdasar Arseni” din Capitală, unde a fost supusă la o intervenție chirurgicală, fiindu-i scoasă splina. Nu însă splina era cea mai gravă problemă a iei, ci creierul, inundat de sânge, potrivit tatălui. Contactat de OLT-ALERT, acesta a spus că fiica sa se află sub tratament, dar că se mizează pe lupta organismului pentru viață, astfel încât tânăra să își revină din comă și medicii să acționeze în consecință.

Citește și Autoturism distrus de incendiu după ce un meșter a încercat să îi repare instalația electrică/Omul a ajuns la spital

„Nu și-a revenit din comă. A fost transferată la Spitalul «Bagdasar Arseni» din București, unde medicii au observat traumatismul de la splină și aceasta i-a fost scoasă. A avut ceva și pe la un plămân, dar astea sunt minore în comparație cu ce are ea la cap, la creier. Medicii nu mai pot face altceva nimic, îi administrează tratament și așteaptă să își revină ea din comă”, a declarat, cu durere, tatăl fetei.

Citește și De Ziua Recoltei la Slatina, produse agroalimentare la prețuri de producător/Vine și ministrul Agriculturii

În accidentul în care a fost rănită tânăra au fost implicate două autoturisme, o autoplatformă și cinci persoane. Evenimentul rutier s-a petrecut pe strada Nicolae Bălcescu din Balș, după ce un șofer a ieșit cu mașina din parcarea unui supermarket fără să se asigure. Impactul dintre autovehicule a fost atât de puternic, încât mașina în care tânăra de 18 ani se afla în calitate de pasager (cea care circula regulamentar), s-a răsturnat pe o parte, victima, aflată pe scaunul din dreapta-față, rămânând încarcerată în autoturism.

Pentru extragerea victimei, pompierii de la descarcerare au îndepărtat mai multe elemente de caroserie, accesul către victimă fiind dificil din cauza faptului că autoturismul era răsturnat pe o parte.

Citește și Formularul 110: Cum recuperezi banii plătiți în plus statului ca impozit pe venit?

Medicii spitalului din Craiova, unde a ajuns după nenorocire, s-au arătat rezervați, duminică, în acest caz.

Citește și Ce nu se știe despre teribilul accident de la Balș soldat cu 2 morți și 3 răniți grav: Nu a fost doar accident rutier

„Starea este gravă și prognosticul, de asemenea, grav. De obicei sunt critice primele 72 de ore și totul contează în funcție de evoluție. Ea primește tratament complet, e monitorizată permanent, consulturi interdisciplinare. În funcție de evoluție, de cum răspunde la tratament, putem să spunem mai multe în legătură cu pronosticul și de starea pacientei”, declara, duminică, Cristina Geormăneanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here