EXCLUSIVITATE / EVAZIUNE FISCALĂ în hotelul lui Raţ din Slatina

O firmă din Oradea, specializată în prezentarea şi vânzarea de produse şi dispozitive medicale utilizate în medicina alternativă, care săptămâna trecută a închiriat sala de conferinţe a hotelului deţinut, în Slatina, de familia cunoscutului fotbalist Răzvan Raţ, a vândut, vreme de cel puţin două zile, diverse produse „la negru”, fără să utilizeze o casă de marcat electronică fiscală, aşa cum era legal.

Este vorba de SC Vulmark Body Care SRL, care săptămâna trecută şi-a trimis la Slatina două reprezentante pentru prezentarea şi vânzarea de produse şi dispozitive medicale de la Vulmark B&C. Cu două sau trei săptămâni înainte, deţinând o bază de date ale potenţialilor clienţi cu vârste de peste 35 de ani, o reprezentantă a firmei a contactat mai multe persoane, majoritatea de vârsta a treia, pe care le-a întrebat dacă sunt de acord să fie supuse câtorva investigaţii medicale gratuite la nivel cardiovascular, cu precizarea că fiecare poate invita o a doua persoană. Aceasta este o practică de atragere a potenţialilor clienţi utilizată regulat de firma din Oradea şi care merge, de regulă, ca unsă. Ulterior, persoanele contactate au primit, prin poştă, o invitaţie gratuită pentru câte două persoane la anunţata şedinţă medicală, conţinând data şi ora la care trebuie să se prezinte la hotelul din Slatina. Apoi, în ziua cu pricina, fiecare client a fost din nou contactat telefonic pentru ca organizatorii să se asigure că toată lumea se va prezenta în locul şi la ora stabilite.

Totul a început cu o amplă prezentare a bolilor cardio-vasculare susţinută de o energică femeie care, dotată cu un evident talent oratoric, s-a folosit de imagini sugestive redate cu ajutorul unui videoproiector, totul din perspectiva medicinii alternative. După ce toată asistenţa a fost convinsă de faptul că, indiferent de bolile de care suferă, acestea au o singură cauză ce poate fi ameliorată sau chiar anulată prin mijloacele de medicină alternativă, oamenilor le-a fost pus pe piept un aparat medical care indica nişte valori generale, precum saturaţia de oxigen în sânge sau pulsul inimii. Abia la final cei prezenţi au aflat că dacă vor să îşi îmbunătăţească starea de sănătate o pot face cumpărând anumite dispozitive medicale extrem de scumpe. Până la pronunţarea preţurilor, angajata firmei din Oradea a avut grijă să „încălzească” clienţii convingându-i de faptul că nimeni dintre persoanele de vârsta a treia nu se poate plânge de lipsa banilor, atâta timp cât orice om are grijă să îşi pună de-o parte anumite sume pentru înmormântare şi că banii trebuie cheltuiţi pentru sănătate, nu păstraţi pentru trecerea în nefiinţă. După care a atacat decisiv, scăzând preţul la jumătate „pentru doar câteva persoane”.

„Noi aici am făcut de fapt o prezentare fără costuri, pentru că publicitatea este scumpă, şi am decis să împărţim cu dumneavoastră banii pe care i-am fi cheltuit cu publicitatea”, a fost, la final, explicaţia preţului scăzut la jumătate. Chiar şi aşa, cei care s-au lăsat convinşi să cumpere a trebuit să scoată din buzunar aproape cinci mii de lei fiecare pentru pachetul care, la un asemenea preţ, cuprindea şi un produs cadou.

Clienţilor le-a fost vândut şi un anumit unguent la un preţ, de asemenea, ridicat, pentru care angajatele firmei din Oradea nu au emis documente fiscale.

Întrebată dacă ştie că în hotelul pe care îl administrează au avut loc tranzacţii în afara legii, mama forbalistului Răzvan Raţ, Victoriţa Raţ, a spus că nu ştie nimic în legătură cu acest subiect. „Eu am închiriat legal sala de conferinţe, mi-au plătit, am facturi, am tot. Nu ştiu ce au făcut acolo, că eu nu stau după fiecare să văd ce face. Le închiriez spaţiul şi atât. Mi-au plătit şi au plecat”, a declarat Victoriţa Raţ.

Am încercat, de mai multe ori, să contactăm pe cineva la numerele de telefon de la care au fost contactaţi clienţii din Slatina, dar n-a răspuns nimeni.

4 COMENTARII

  1. Sa stiti ca prezentarea de produse, in sine, chiar nu este un lucru rau, avem ocazia sa cunoastem lucruri noi, este trist ca se incearca vanzarea ‘’la negru’’ . Nu inteleg de ce este acuzata administratia hotelului, care asigura spatiul necesar unei prezentari sau oricarui alt eveniment.
    Am fost si eu cu sotul meu, chiar voi mai merge la prezentari sau analize gratuite, nu este nimic rau in asta, dar inca o data, neemiterea unei facturi sau chitante este de condamnat! Stimate ziarist, de ce nu faceti o sesizare la ANAF in acest sens, de ce nu se emit documentele fiscale prevazute de lege???????

  2. 2. Din pacate, eu merg mai rar la astfel de evenimente, sotul meu a decedat. Aceste prezentari sunt lucruri bune, utile si frumoase. De ce este acuzat hotelul? iarasi apare invidia (vezi Doamne, un fotbalist cunoscut). Domnule journalist daca vreti sa faceti o fapta buna – faceti reclamatie la ANAF.

  3. Sincer , eu nu vad in artico vreo acuzatie la administratia hotelului , ci doar la firma aia care nu elibereaza bon fiscal pentru ce vinde . Doar ca ceva sa petrecut intr +un loc . Nu cumva voi faceti parte din firma respectiva , a ?

  4. Are dreptate doamna, este totul ok daca se emite factura si bonulet fiscal, am fost contabila toata viata.
    Si eu am mai cumparat, dar mereu am primit facture, bon fiscal si garantie!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here