Un bărbat din Corabia a MURIT în ambulanță /Dosar penal pentru UCIDERE din culpă

Un bărbat de 43 din orașul Corabia a murit, sâmbătă seară, într-o ambulanță care îl transporta spre spitalul din Slatina după ce pacientul a suferit un infarct. Cazul se află în atenția Poliției, care face cercetări pentru ucidere din culpă după ce familia bărbatului a acuzat că la bolnav a ajuns o ambulanță fără medic și că asistenta medicală a executat manevrele de resuscitare cu mâinile goale.

Citește și Unde a mai LOVIT Curtea de Conturi în Olt și ce ILEGALITĂȚI au fost descoperit

Pacientul, Marius Băiescu, suferea de diabet şi, sâmbătă seară, s-a simţit foarte rău, iar familia a chemat ambulanţa. La fața locului a ajuns o ambulanță fără medic, care a transportat pacientul la spitalul din oraș. Ulterior, s-a decis transferul bolnavului la Spitalul Județean de Urgență Slatina, dar după câteva sute de metri starea lui s-a agravat, fiindu-i aplicate manevre de resuscitare de către o asistentă. Între timp, a fost chemat un alt echipaj cu medic de la Caracal pentru preluarea pacientului, dar nu s-a mai putut face nimic pentru el, acesta decedând în ambulanță.

Citește și Poliția Locală Slatina, zeci de sancțiuni aplicate într-o săptămână /Unde vor lovi polițiștii în aceste zile

Rudele acuză faptul că la bolnav a ajuns un echipaj fără medic cu o ambulanță nedotată corespunzător și că, într-o astfel de situație, aistenta medicală a efectuat manevre de resuscitare cu mâinile goale până la sosirea celuilalt echipaj.

Citește și Alimentul cel mai răspândit îți poate provoca BOLI GRAVE/ Trebuie să RENUNȚI la el!

“L-a resuscitat cu mâinile. Cealaltă ambulanţă a venit după 40-50 de minute. El era în stare foarte gravă”, spune mama bărbatului decedat, Anica Ciocan, căreia și ei i s-a făcut rău când a aflat că fiul ei a murit.

Contactat de OLT-ALERT, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Olt, medicul Alina Duminică, a spus că, în România, toate manevrele de resuscitare se fac cu mâinile și că serviciul de ambulanță se confruntă cu un deficit de medici de urgență.

Citește și Primăria Slatina vrea manifestări de amploare pentru marcarea a 650 de ani de la atestarea documentară a orașului/VIDEO

“A fost solicitare iniţial pentru un echipaj cu asistenţă medicală, iar ulterior a plecat o altă maşină de la Caracal, de la staţia de acolo. În seara respectivă erau medici doar la staţiile de ambulanţă de la Caracal şi Slatina, iar cea de-a doua mașină a preluat bolnavul la câțiva kilometri distanță de CPU Corabia, deci solicitarea unui echipaj cu medic s-a făcut la câteva minute. Pe de altă parte, masajul cardiac extern se execută cu mâinile la noi. În alte state există, într-adevăr, aparate medicale speciale utilizate la manevrele de resuscitare, dar noi, în România, nu avem astfel de dotări”, a declarat medicul Alina Duminică.

Ea admite că în tot judeţul e deficit de personal medical.

Citește și BLESTEM în Olt: În fântâna în care şi-a găsit moartea secretarul Primăriei Vădastra a fost găsit încă un cadavru/VIDEO

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, agentul principal Alexandra Dicu, oamenii legii au în atenție cazul în urma unei sesizări

Am fost sesizaţi că un bărbat de 43 de ani a decedat în timp ce era transportat la spital cu o ambulanță. În cauză s-a întocmit dosar penal și se fac cercetări pentru ucidere din culpă”, a declarat ofițerul de relații cu presa al IPJ Olt.

Citește și Trei bărbaţi din Olt s-au ales cu dosare penale pentru pescuit ilegal

Marius Băiescu, Bae pentru apropiați, avea doi băieți gemeni mici care nu vor mai avea bucuria să își vadă tatăl în viață, ci decât în fotografii.

2 COMENTARII

  1. Din pacate daca ai „norocul” sa ajungi la Spitalul Corabia, poti muri chiar si daca mai ai sanse de supravietuire, datorita bunavoinetei unora dintre medici.
    Spun acest lucru in cunostiinta de cauza. Din punctul meu de vedere, chiar daca acest spital desi se incearca sa fie cat mai dotat , duce lipsa de principalul lucru de care are nevoie un pacient, si anume medici pregatiti.
    Poti ajunge din nefericire la unitatea spitaliceasca , si ti se va spune ca nu tine de competenta lor si vei fi trimis acasa , sau vei fi internat si nu vei primi tratamentul adecvat .
    Fie ar trebui inchis, fie sa existe personal calificat.

  2. Un personal medical fara nicio o nepasare fata de pacient,noua nu ne-a facut macar o ecografie la fetita de 4ani cu fractura de clavicula spunandu-ne ca ne trebuie trm de la medicul de familie niste inconstienti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here