CJ Olt, proiect de 2,4 milioane lei în Cungrea, comună cu primar din Opoziție

În ultima ședință ordinară din acest an, derulată joi, consilierii județeni ai Oltului au aprobat finanțarea unei investiții de aproape 2,4 milioane de lei care urmează să se realizeze în localitatea Cungrea, condusă de primarul liberal Liviu Voiculescu.

Este vorba de proiectul de hotărâre privind aprobarea „documentației tehnico-economice pentru construirea unui pod din beton armat pe Drumul Județean 703D în comuna Cungrea, sat Spătaru”, acolo unde drumul a fost afectat de repetatele inundații ale pârâului Cungrișoara și unde accesul auto pietonal se desfășoare cu mare greutate iarna și în perioadele ploioase.

Investiția va costa 2.383 508, 62 lei și va fi finanțată din bugetul județului.

„DJ 703D traversează și comuna Cungrea, iar în apropierea satului Spătaru, la kilometrul 17+900, intersectează pârâul Cungrea Mică (Cungrisoara). În perioadele foarte bogate în precipitații, cînd regimul de scurgere este torențial, valea acestui pârâu devine inundabilă. Pe timp de iarnă și în perioadele ploioase, accesul autovehiculelor și pietonilor în zonă este dificil. În prezent, zona de traversare a pârâului este amenajată cu dale din beton pentru accesul auto și pietonal, peste care curge apa pârâului, fapt ce conduce la necesitatea realizării de urgență a unui pod nou din beton armat, pentru traversarea pârâului Cungrișoara, în vederea desfășurării unui trafic auto și pietonal în condiții de siguranță și confort”, se arată în raportul proiectului adoptat de aleși.

Nu este pentru prima oară când majoritatea din Consiliul Județean Olt, asigurată de PSD și ALDE, votează astfel de investiții pentru primari ai Opoziției. Primarul liberal din Cungrea a și declarat, într-un rând, că relația sa cu CJ este una care „se bazează pe respect reciproc”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here