Firmele de pază ale lui Remus Rădoi, „ușurate” de 80.000 de lei de ITM Olt, pentru muncă la negru

Firmele de pază controlate de controversatul om de afaceri Remus Rădoi, zis Codiță (foto), din Caracal, Safety Security SRL și Spartan Pază și Protecție, au fost prinse din nou încălcând legea privind relațiile de muncă, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt aplicându-le amenzi care de data aceasta se ridică la 80.000 de lei.

Inspectorii de muncă au depistat patru persoane care prestau pentru firma de pază și protecție muncă fără documente legale de angajare, aplicând companiei amenzi de 20.000 de lei pentru fiecare asemenea persoană, potrivit unor surse din cadrul societății.

De altfel, Safety Security SRL și Spartan Pază și Protecție sunt abonate la amenzile primite pentru munca la negru. Anul acesta, în aprilie, cele două companii au mai fost sancționate, tot pentru muncă la negru, cu amenzi de ordinul miliardelor de lei vechi.

De regulă, firmele nu se aruncă să plătească sancțiunile, războindu-se în instanță cu instituțiile care le aplică. În prezent, cele două societăți au mai multe procese în care cer anularea proceselor verbale de constatare a contravențiilor.

Ambele firme au sediile sociale la aceeași adresă și au același administrator în persoana Mariei Oprescu, aceasta având și calitatea de unic asociat la Spartan Pază și Protecție SRL (firmă controlată, în trecut, de omul de afaceri Henri Saouma, zis Rico – amănunte AICI -, condamnat în primă instanță la opt ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală – amănunte AICI).

Anul trecut, Safety Security și Spartan Pază și Protecție au fost investigate de Consiliul Concurenței după ce instituția a fost sesizată de Romsilva Hunedoara în legătură cu faptul că cele două firme ar fi avut un comportament neconcurențial în cadrul unei licitații publice (amănunte AICI).

Potrivit jurnalistei Sorina Matei, ambele firme de pază nu ar mai avea drept de funcționare în domeniul lor de activitate după ce ar fi rămas fără licenţe. Prima licenţă de funcţionare ar fi fost retrasă şi radiată înainte de tragedia din Caracal, iar a doua licenţă de funcţionare ar fi fost anulată de IGPR în urma neregulilor constatate, în luna august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here