Minel Prina umblă după documente fictive pentru a-şi justifica averea primită moca de la amicii săi cu bani

Fostul primar al Slatinei Minel Prina, trimis în judecată pentru complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la spălare de bani în dosarul de corupţie al fostului ministru al Finanţelor Darius Vâlcov, umblă, mai nou, pe la agenţi economici locali pentru a face rost de facturi fictive cu ajutorul cărora să îşi justifice averea primită moca de la oameni de afaceri care au derulat contracte cu Primăria Slatina în timpul mandatului său de primar.

Fostul edil a ajuns, astfel, la mai mulţi producători de mobilă din Slatina cărora le-a cerut să îl ajute eliberându-i facturi care să acopere valoarea totală a mobilei pe care o deţine în casa din strada Popa Şapcă, imobil făcut, şi el, cadou de omul de afaceri Cristian Tomescu, cel care a câştigat milioane şi milioane de euro din contractele cu Primăria Slatina. Prina s-a lovit, însă, de refuzul categoric al multora dintre cei care fac afaceri cu mobilă, care s-au ferit să dea facturi fără acoperire, chiar dacă fostul edil le-a propus să acopere el cu bani taxa pe valoarea adăugată aferentă respectivelor facturi. 

Minel Prina are mari probleme în a-şi justifica averea dobândită în ultimii ani. Potrivit ultimei declaraţii de avere postată pe pagina de internet a Primăriei Slatina, fostul ar fi cumpărat casa din Popa Şapcă cu banii obţinuţi dintr-un împrumut bancar şi din vânzarea autoturismului său de lux, un Audi A6, fabricat în 2010. OLT-ALERT a arătat într-un articol publicat în 5 aprilie 2015 (citeşte AICI) că sumele obţinute astfel de fostul edil nu au depăşit 200.000 lei, valoarea unui apartament cu patru camere în Slatina. Or, vila lui Prina numără aproape 200 de metri pătraţi și este compusă din subsol (o încăpere), parter cu living, bucătărie, baie și casa scării și din etaj cu trei dormitoare și două băi, başca terenul aferent şi piscina din curte. Mai mult. Autoturismul de lux despre care Minel Prina a declarat că l-a vândut şi că banii astfel obţinuţi au fost folosiţi la cumpărarea vilei este condus, încă, de vechiul său proprietar, acesta fiind văzut în mai multe rânduri pe străzile Slatinei, după ce a scăpat de arestul la domiciliu, la volanul maşinii. 

Potrivit OLT-ALERT, imobilul i-a fost făcut cadou lui Prina de afaceristul Cristian Tomescu, după ce casa a fost construită, în 2009, de SC Cafmin SRL, firma controlată de acesta. Dovada să găseşte AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here