VIDEO Autorităţile din Brâncoveni s-au mutat în casă nouă. Noul sediu al primăriei, construit cu fonduri europene

Primăria comunei Brâncoveni s-a mutat, de vineri, în casă nouă, după ce administraţia locală a inaugurat, în prezenţa unor personalităţi şi a localnicilor, noul sediu al instituţiei. Investiţia face parte dintr-un set de mai multe proiecte pe care actualul primar al localităţii, Ion Cheroiu, şi le-a propus încă din 2012, când populaţia l-a ales în această funcţie.

Noul sediu al primăriei a fost inaugurat, vineri, în prezenţa deputaţilor de Olt Alexandru Stănescu şi Virgil Delureanu, cea a prefectului Silviu Neacşu şi a şefului Comisariatului de Mediu Olt, Gheorghe Neacşa, printre invitaţi numărându-se şi primarul localităţii Şopârliţa, Marin Cristinel Neagu. De altfel, evenimentul nu s-a vrut unul cu pompă, o asemenea investiţie fiind considerată de primarul localităţii una care ţine de normalitate.

Evenimentul a debutat cu tăierea panglicii inaugurale, după care primarul localităţii a vorbit despre importanţa unui asemenea proiect, dar şi despre celelalte proiecte de celelalte ale localităţii, unele finalizate, altele în derulare sau care vor fi demarate.

„Este sărbătoare mare astăzi la Brâncoveni, pentru că am terminat un nou proiect, un proiect finanţat prin GAL Plaiurile Olteţului, pe măsura 322, şi cu care mă mândresc. Trebuia şi era benefic un asemenea proiect, pentru că am impresia că eram una dintre ultimele comune fără primărie nouă. Vechiul sediu al primăriei data din anul 1896, deci avea 119 ani şi numai patru birouri. La ora actuală, la nivelul comunei Brâncoveni, avem şapte proiecte din anul 2012 până în prezent. Trei dintre ele au fost finalizate, respectiv centrala termică la Şcoala „Voievod Brâncoveanu” şi la grădiniţă, cu fonduri de la Administraţia Fondului pentru Mediu, drumul DC 80 B, cel care duce la Mănăstirea Brâncoveni, cu fonduri de la Consiliul Judeţean Olt, căruia îi mulţumesc încă o dată, şi noul sediu al primăriei”, a vorbit, în sechiderea evenimentului, primarul Ion Cheroiu. 

A urmat sfinţirea noului sediu al primariei de către preoţii localităţii. 

La nivelul comunei Brâncoveni se mai află în derulare alte două proiecte, respectiv asfaltarea drumului comunal 80, cel care leagă satele Brâncoveni – Ociogi – Mărgheni, executat în procent de 50%, dar şi strada Primăverii. De asemenea, „pe ţeavă” se mai află reabilitarea şi modernizarea Şcolii „Voievod Brâncoveanu”, dar şi asfaltarea tuturor străzilor din comună. În perspectiva actualei administraţii se află şi introducerea sistemului de alimenatre cu apă şi canalizare. Proiectul se află în curs de elaborare, executarea lui urmând să coste peste două milioane de euro.

Vezi evenimentul în format VIDEO mai jos.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/_wPN5rCjcIA” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here