Polițiști din Olt, atacați de un localnic cu o furcă. Un om al legii a fost rănit/Agresorul fost reținut de procurori

Doi polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt au fost amenințați și atacați, marțea trecută, într-un bar din localitatea Milcov, de un localnic pus pe harță care a sărit cu o furcă la ei. Unul dintre oamenii legii care au fost chemați să intervină pentru aplanarea unui conflict a fost rănit și a avut nevoie de îngrijiri medicale pentru vindecare. Agresorul a fost reținut de procurori și urmează să fie prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă pentru o durată de 30 zile.

Citește și Fiii comisarului șef Florin Cîrstea de la Poliția Rutieră Olt, scandal monstru pe stradă în ziua de Paște

Scena s-a consumat în cursul zilei de marți, 18 aprilie, într-un bar din localitatea Milcov, unde cei doi agenţi de poliţie, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au intervenit, la chemarea barmanului, care le-a spus că un bărbat provoca scandal, pentru reinstaurarea ordinii și liniștii publice.

Citește și Alegeri la PNL Olt cu un singur candidat pentru funcția de președinte: Ion Moisescu

La vederea oamenilor legii, scandalagiul a început să îi amenințe, atacându-l și rănindu-l pe unul dintre polițiști cu o furcă.

Citește și Ai AICI toate detaliile despre noul impozit pe gospodărie / DOCUMENT

„În fapt, s-a reţinut că, în cursul zilei de 18.04.2017, cei doi agenţi de poliţie din cadrul I.P.J. Olt, aflându-se în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, s-au prezentat la barul SC TUDOR ELFY FRESH SRL Milcov, întrucât s-a cerut intervenţia acestora de către barman, ca urmare a faptului că o persoană de sex bărbătesc (inculpatul TA), provoca scandal. În acea împrejurare, victimele au fost ameninţate, iar una dintre acestea, respectiv V.A. a fost lovită cu o furcă de către inculpatul T.A., fiindu-i provocate leziuni traumatice pentru a căror vindecare i-au fost necesare 1-2 zile de îngrijiri medicale. Din constatările preliminare întocmite de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Olt rezultă că leziunea traumatică prezentată de către victima V.A.- agent de poliţie în cadrul I.P.J. Olt, a putut fi produsă prin lovire cu un corp ascuţit şi, ca distribuţie topografică, poate pleda pentru o leziune de apărare”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Citește și Guvernul RENUNȚĂ la Autostrada Pitești-Slatina-Craiova. Ce va face, în schimb, Executivul

Inculpatul are 44 de ani, locuieşte în Milcov, sat Ulmi, și a mai comis fapte de natură penală, inclusiv infracţiuni de acelaşi gen. El se afla sub influenţa băuturilor alcoolice când i-a atacat pe cei doi agenți de poliție.

Citește și O tânără de 17 ani din Olt este de negăsit după ce a dispărut în Vinerea Mare./Poliția cere ajutorul populației/FOTO

Bărbatul a fost reținut miercuri seară pentru ultraj și amenințare și, în cursul zilei de azi, procurorii urmează să solicite judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Olt arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile.

„Procurori ai secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus prin ordonanţa din  seara zilei de 19.04.2017 ora 20,00 reţinerea inculpatului T.A., în vârstă de 44 ani, din com. Milcov, jud.Olt sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj comise prin violenţă şi ameninţare asupra a doi lucrători de poliţie din cadrul I.P.J. Olt, infracţiuni prev. şi ped. de art. 257 alin. 1 şi 4 C.p. combinat cu art. 32 alin. 1 rap. la art. 188 alin. 1 C.p. şi respectiv art. 257 alin. 1 şi 4 C.p. combinat cu art. 206 C.p., ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 C.p. (…) Reţinându-se că sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege, în cursul zilei de astăzi, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt vor solicita judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile”, se mai arată în comunicatul Parchetului.

Citește și AJFP Olt: ATENȚIONARE de ultim moment de la Fisc pentru contribuabilii care plătesc anticipat impozitul pe profit/Ce trebuie să știe ACUM

Procurorii mai fac precizarea că „punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiului prezumţiei de nevinovăţie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here