Traficanții de droguri arestați în Slatina vindeau substanțe interzise copiilor: Mulți dintre ei, internați în stare gravă în spital/FOTO-VIDEO

Traficanții de droguri din Slatina săltați marți de polițiști, sub coordonarea procurorilor DIICOT, și arestați preventiv miercuri după-amiază obișnuiau să vândă substanțe interzise nu doar consumatorilor adulți, ci și copiilor, mulți dintre aceștia fiind ulterior internați în spital din cauza efectelor nocive ale drogurilor.

Potrivit procurorilor DIICOT, drogurile și substanțele comercializate de către membrii grupului infracțional au provocat consumatorilor de astfel de produse, în special minori, stări de somnolenţă, de renunțare la viaţa cotidiană, fie pe termen scurt, fie pe termen lung, iar mulţi dintre aceştia au avut perioade  în care, după consumarea drogurilor, au fost internați în stare gravă în unităţi

Citește și Slatina a ajuns, din nou, în Cartea Recordurilor prin intermediului călușului/ FOTO-VIDEO

Șapte dintre traficanții săltați marți de polițiștii de Combaterea Criminalității Organizate Olt, sub coordonarea unui procuror DIICOT, au fost inițial reținuți, miercuri ei fiind arestați preventiv. Este vorba de Marius Ionuţ Iordache, zis „Atomenu”, liderul grupării, Claudiu Silviu Manda, Marius Ionuţ Manda, Ana Lilea, Petrişor Rareş Denghel, Cezar Bogdan Jumate şi Ilie-Leonard Lale, brancardierul de la Morga Slatina.

Citește și Traficanții de droguri din Slatina, ARESTAȚI PREVENTIV pentru 30 de zile

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna februarie 2016, inculpaţii Iordache Marius Ionuţ, Lilea Ana, Manda Marius Ionuţ şi Manda Claudiu Silviu au constituit un grup infracţional organizat la care, ulterior, au aderat inculpaţii Jumătate Cezar Bogdan, Denghel Rareş Petrişor şi Lale Ilie Leonard şi care a avut ca scop procurarea şi distribuirea atât de droguri de risc, cât şi de substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive.

Citește și START la cea de-a XIX-a ediţie a „Căluşului Românesc” la Slatina/Mii de copii din 16 județe participă

„Drogurile şi substanţele susceptibile de a avea efecte psihoactive erau procurate de pe raza municipiului Craiova  sau prin plasarea unor comenzi on-line pe diverse site-uri iar ulterior erau preparate, ambalate şi comercializate către diverse persoane de pe raza judeţelor Olt şi Vîlcea”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Citește și Oltul, sub Cod Galben de ploi, furtuni și grindină /Precipitațiile pot ajunge la 70 l/mp

Potrivit anchetatorilor, în Slatina membrii grupului distribuiau produsele atât în zona Pieței „Progresul”, cât şi în zona unei şcoli generale, dar şi a unui liceu, Colegiul Național „Radu Greceanu”.

Citește și Peste 100 de dosare penale în minivacanța de Rusalii și peste 1.200 de amenzi, în Olt

„În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, în momentul în care primeau o comandă, membrii grupului se deplasau cu autoturismele în diferite zone din  municipiul Slatina unde livrau comenzile încasând sume între 10 şi 25 lei, în funcţie de produs, respectiv ţigarete confecţionate sau  produse cu materiale vegetale. De asemenea, s-a constatat că  în momentul în care inculpatul Iordache Marius Ionuţ avea dificultăţi în  procurarea substanţelor cu efecte psihoactive  de pe raza municipiului Craiova, inculpata Lilea Ana şi Manda Marius Ionuţ îşi produceau singuri substanţe cu efecte psihoactive prin  amestecarea plantelor de salvie cu acetonă ori alcool etilic. Astfel, produsul creat avea efecte psihoactive diferite decât substanţele psihoactive cumpărate de pe raza municipiului Craiova. În urma investigaţiilor efectuate în cauză s-a constatat că respectivele produse comercializate de către membrii grupului au provocat consumatorilor de astfel de produse, în special minori, stări de somnolenţă, de debarasare de la viaţa cotidiană, fie pe termen scurt  fie pe termen lung iar mulţi dintre aceştia au avut perioade  în care, după consumarea acestor produse,  au fost internate în stare gravă în unităţi spitaliceşti”, mai spun procurorii DIICOT.

Citește și Bucureștean REȚINUT de procurorii din Olt pentru tentativă de omor calificat

Din actele de urmărire penală efectuate în cauză,  a rezultat că din luna februarie 2016, inculpaţii au comercializat peste 10 kg de droguri și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, în valoare de peste 300.000 lei, către diverse persoane de pe raza județului Olt.

Citește și Lider de la vârful PNL Olt, găsit INCOMPATIBIL de Agenția Națională de Integritate

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate marți dimineață la domiciliile inculpaților, au fost ridicate diverse cantităţi de droguri, un pistol cu bile calibrul 4,5 mm și sume de bani, respectiv 163.800 lei, 100 dolari și 6.350 euro.

Citește și Criminalul din Olt care și-a ucis mama în bătaie, arestat preventiv pentru 30 de zile

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, suportul de specialitate fiind asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Citește și Criminalul din Olt care și-a ucis mama în bătaie, arestat preventiv pentru 30 de zile

Acțiunile s-au desfășurat și cu sprijinul polițiștilor din Slatina și al luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale Olt.

Citește și Cadavrul unei femei din Olt a fost găsit într-o fântână/Trupul neînsuflețit, scos afară de pompieri

Pe parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție, țin să precizeze procurorii DIICOT.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here