Mai mulți fermieri din Olt au încercat să vândă pietre în loc de legume unei fabrici din Topoloveni/FOTO+VIDEO

Mai mulți fermieri din zona Vădăstrița au încercat să păcălească un procesator de legume din Topoloveni, județul Argeș, căruia i-au livrat sute de kilograme de pietre în saci în care ar fi trebuit să se găsească doar legume. Dezvăluirea a fost făcută, recent, la o întâlnire a reprezentanților Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), cei ai Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Agricultură și a unor parlamentari cu agricultorii din Olt, de un fermier care lucrează de mai mulți ani cu fabrica de conserve din Argeș și care, rugat de fermierii din zona sa să îi pună și pe ei în legătură cu procesatorul respectiv, acesta s-a conformat.

George Roșioru, fermier din localitatea olteană Vădăstrița, lucrează de ani buni cu fabrica de conserve din Topoloveni, căreia își vinde marfa. La un moment dat, văzând că colegul lor de breaslă își vinde legumele regulat, mai mulți fermieri din zonă l-au rugat pe Roșioru să pună și pentru ei o vorbă bună la cei de la fabrica din Topoloveni, să poată vinde și ei marfă acolo. Nu au fost refuzați. George Roșioru a vorbit cu partenerii săi din Argeș, care au trimis un TIR să preia marfa solicitanților din Olt. Marfa a ajuns la destinatar, numai că, după ce sacii au fost descărcați, muncitorii fabricii din Topoloveni au descoperit nu doar legume, ci și sute de kilograme de pietre.

Citește și Liderul PSD Olt, Paul Stănescu, îl CONTRAZICE pe Dragnea în privința lui Darius Vâlcov/VIDEO

„M-au rugat câțiva fermieri din zonă să îi pun și pe ei în legătură cu acea fabrică de conserve. Între timp, neputând să facă contracte, cei de acolo au spus: «Aduceți și dumneavoastră (marfă – n.r.), programăm un TIR pentru dumneavoastră». Au venit 20 de fermieri, au adus marfă, au încărcat TIR-ul. După o zi mă sună cel de la fabrică și îmi spune: «Știți că am găsit 200 de kilograme de pietre băgate în saci?». Unii dintre ei sunt și aici în sală și știu despre ce este vorba”, a povestit George Roșioru.

Citește și USAMV Slatina a trimis lumii o nouă promoție de absolvenți/FOTO-VIDEO

George Roșioru, la întâlnirea AFIR – sindicate – deputați – fermierii din Olt

La întâlnirea dintre reprezentanții AFIR, cei ai sindicatelor din agricultură și a parlamentarilor din Comisia de Agricultură a Camerei Deputaților cu fermierii din Olt, în cadrul căreia au fost discutate probleme de finanțare a investițiilor în agricultură și modalitățile prin care fermierii se pot asocia pentru a-și putea vinde mai ușor marfa, fermierul care a vrut să facă bine și care s-a văzut pus într-o situație jenantă din cauza celor care au crezut că vor reuși să facă bani din greutatea pietrelor a dat întâmplarea cu pricina drept exemplu de mentalitate contraproductivă la capitolul dezvoltării sectorului agricol.

Citește și Paul Stănescu dă din casă: Cum s-a născut criza PSD/Întâlnirea de la Băneasa-VIDEO

„Noi trebuie să ne schimbăm mentalitatea și să fim mai realiști și mai sinceri cu noi înșine ca să meargă lucrurile așa cum trebuie”, a concluzionat, în aplauzele celorlalți participanți la întâlnire, George Roșioru.

Citește și PSD Olt susține deciziile Comitetului Executiv Național în problema Grindeanu/VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here