Demisă vineri din funcție, șefa IȘJ Olt, Felicia Man, declară RĂZBOI în instanță Ministerului Educației

Şefa IŞJ Olt, Felicia Man

După ce a fost demisă, vineri seară, în rând cu alți 12 inspectori școlari județeni, de ministrul Educației, șefa Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Olt, Felicia Man, spune că va contesta ordinul de demitere atât la nivelul ministerului de resort, cât și în instanță.

Citește și Program prelungit la Serviciul pentru eliberarea pașapoartelor Olt/ Ce spune prefectul județului

Felicia Man a declarat pentru OLT-ALERT că cele trei motive invocate de minister în ordinul prin care a fost demisă, respectiv netransmiterea unui raport privind starea învățământului local, netransmiterea în termen a unui raport de audit intern și nepublicarea declarației de avere, sunt total neadevărate.

Citește și Episcopul Slatinei și Romanaților, Sebastian Pașcanu, reacție la acuzațiile de homosexualitate/ Ce spune prelatul

„Voi contesta ordinul prin care am fost demisă atât la minister, cât și în instanță, unde voi solicita și suspendarea executării ordinului până la judecarea pe fond a cauzei. Ca și în cazul celorlalți inspectori școlari generali demiși, mi se impută trei lucruri: netransmiterea unui raport privind starea învățământului local, netransmiterea în termen a unui raport de audit intern și nepublicarea declarației de avere.

Citește și Referendumul privind adăugarea cuvântului „Romanați” la denumirea județului Olt, supus aprobării în ședința CJ din această lună

În cazul primului punct, un asemenea raport nu ni s-a cerut. În cazul netransmiterii în termen a raportului de audit, termenul era 20 iunie, iar noi l-am transmis pe 19 iunie. Din motive pe care nu le cunoaștem, deși la minister documentul ar fi trebuit să ajungă pe 20 iunie, acesta a fost înregistrat pe data de 24. În ce privește publicarea declarațiilor de avere, nu știu ei unde să caute”, a declarat Felicia Man.

Citește și Copil de 8 ani din Olt, SPULBERAT pe șosea de un autoturism/ Micuțul a MURIT pe loc

Șefii inspectoratelor școlare din 13 județe au fost revocați, vineri, din funcție de ministrul Educației, Liviu Pop, printre persoanele demise numărându-se și șefa Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Olt, Felicia Man.

Citește și Șefa Inspectoratului Școlar Județean Olt, Felicia Man, DEMISĂ de ministrul Educației

În rând cu Felicia Man au mai fost demiși inspectorii generali județeni din Caraș-Severin, Ialomița,  Ilfov, Brăila, Buzău,  Vrancea, Constanța, Sibiu, Arad, Tulcea, Mehedinți și Călărași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here