BOMBĂ: Clanul Bercea, stăpân al piețelor din Slatina și al cortului de pe Grădiște/PRESĂ

Concesionate pentru un sfert de secol de SC Piaţa 2000 SA, controlată de omul de afaceri Cristian Ghenciu, piețele, bazarele și târgul de săptămână din Slatina ar fi ajuns, potrivit unor surse citate de realitateaoltului.ro, pe mâinile lui Felix Anghel, fratele interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, aflat în închisoare, unde îşi ispăşeşte o pedeapsă pentru tentativă de omor. 

Citeşte şi Incendiu PUTERNIC într-o localitate din Olt/Imaginile care spun TOTUL

„Sătul de drumuri la DNA după încrengăturile financiare cu fostul său șef de partid și prevăzând că la final nu se va mai alege cu mari lichidități, se spune că Ghenciu vrea să se pună la adăpost pentru zile negre. Iar gura târgului vorbește că a și trecut la fapte: ar fi vândut firma fratelui lui Bercea Mondial. Astfel, noul patron al piețelor slătinene ar fi Felix Bercea care a preluat și cortul de pe Grădiște, Prima Piață fiind deținătoarea a 5000 mp pe Dealul Grădiște, cumpărat de la Primăria Slatina contra sumei de 20 euro/mp”, scrie realitateaoltului.ro.

Citeşte şi Restaurantul Ambasador din Slatina, amenzi URIAŞE în cascadă de la ITM/Vezi motivul

Potrivit OLT-ALERT, concesionarea tuturor pieţelor şi a târgului din Slatina, în 2009, de Administraţia Vâlcov către SC Prima Piaţă 2000 SA, a avut loc într-un „concurs de împrejurări” bine pus la punct dinainte. SC Prima Piaţă 2000 SA a fost înfiinţată cu doar câteva luni înainte ca Primăria Slatina să scoată la licitaţie „contractul privind concesionarea serviciului public de administrare a domeniului public şi privat având ca obiect construirea, modernizarea, administrarea şi exploatarea pieţelor agroalimentare, a bazarelor, târgurilor şi oboarelor din municipiul Slatina”, de Sorinel-Florin Ghenciu, fratele lui Cristian Ghenciu.

Citeşte şi Fost primar foarte cunoscut din Olt, cercetat pentru UCIDERE din culpă

La scurt timp, firma este transformată din societate cu răspundere limitată în societate pe acţiuni, acţionari ai firmei devenind două persoane, Constantin Chirculescu din Mărunţei şi Gheorghe Pîrvu, un prieten din Slatina al fraţilor Ghenciu. De-a lungul anilor, acţionariatul societăţii a trecut prin mai multe mâini, fraţii Ghenciu revenind succesiv în firmă sau dispărând cu totul din acţionariat pentru scurte intervale de timp. Din data de 15 ianuarie 2016, cea mai mare parte de părţi sociale, respectiv 8.991 de acţiuni, este deţinută, din nou, de Cristian Ghenciu, cele nouă acţiuni pe care le deţinea fratele său, Sorinel-Florin, fiind cesionate către o anume Gheorghiţa Rotaru.

Citeşte şi Autorii furtului masiv de aluminiu de la Alro, VICTORIE în instanţă împotriva procurorilor

De asemenea, SC Prima Piaţă 2000 SA a fost folosită de-a lungul timpului pentru controlul altor firme utilizate de interpuşii lui Darius Vâlcov, precum SC Rubinstein Holding SRL, căreia i-a fost vândut terenul de pe Dealul Grădişte, unde tronează cortul administrat tot de grupul păstorit de fostul primar al Slatinei, sau SC Anteko Security SRL, deţinută în trecut de Sorinel-Florin Ghenciu.

Citeşte şi Bărbat ÎNJUNGHIAT de propriul frate în Olt/ Autorul a fost ARESTAT preventiv

Demn de remarcat ar mai fi faptul că, în 2015, după ce fostul primar al Slatinei Darius Vâlcov a fost săltat de procurorii DNA în dosarul în care fostul edil este acum judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru trafic de influenţă, mai mulţi saci cu documente şi computere al SC Piaţa 2000 SA au dispărut din birourile administrative ale Pieţei agroalimentare Ecaterina Teodoroiu, unde Ghenciu organizase un soi de arhivă. Dipariţia documentelor şi a computerelor ar fi avut loc în urma unei spargeri ai cărei autori nu au fost prinşi niciodată.

Citeşte şi Totul despre cum să devii poliţist în timp record / Recrutări masive în Olt

Spargerea a fost anunţată chiar în ziua în care fostul ministru al Finanţelor se afla la Înalta Curte de Casaţia şi Justiţie, unde s-a judecat contestaţia privind arestul la domiciliu în care a fost plasat. De asemenea, un detaliu extrem de important este că sacii cu documente ale pieţei concesionate de firma lui Ghenciu au dispărut imediat după ce, marţi, Darius Vâlcov a solicitat la DNA încheierea unui acord de recunoaştere a vinovăţiei, solicitare respinsă de procurorul de caz.

Citeşte şi EXCLUSIVITATE / EVAZIUNE FISCALĂ în hotelul lui Raţ din Slatina

Surse din administraţia publică locală afirmă că, din „întâmplare”, exact în noaptea spargerii sistemul de monitorizare video al primăriei nu ar fi funcţionat în zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here