Slătinenii cer primăriei revenirea la două sensuri de circulaţie pe strada Libertăţii

Majoritatea slătinenilor care au răspuns unui sondaj pe care primăria îl face pe site-ul instituţiei vor modificarea sensurilor unice pe strada Libertăţii. „În ultimii ani a crescut vertiginos numărul autovehiculelor care circulă către municipiul Slatina. Din această cauză, circulația rutieră s-a desfășurat și se desfășoară în condiții tot mai grele în defavoarea slătinenilor”, se arată într-un material pe care municipalitatea îl supune dezbaterii publice pentru revenirea circulaţiei pe ambele sensuri pe strada Libertăţii.

Citeşte şi Ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar revine în Slatina/ Preţuri pentru recuperarea vehiculelor

Sondajul este efectuat de Primăria Slatina într-un material supus analizei și dezbaterii publice pe site-ul municipalităţii privind modificarea sensurile unice de circulație pe relațiile:

  1. Magazinul Universal Oltul – Bulevardul A. I. Cuza – Strada Primăverii – Strada Cornișei (ieșirea spre municipiul Pitești),
  2. Strada Cornișei – Strada Libertății – Bulevardul A. I. Cuza (intrarea dinspre municipiul Pitești).

Citeşte şi ÎNCHISOARE cu suspendare pentru falsa jurnalistă care a ŞANTAJAT un primar din Olt/Ce spune edilul

„În ultimii ani a crescut vertiginos numărul autovehiculelor care circulă către municipiul Slatina pe relațiile menționate mai sus. Din această cauză, circulația rutieră s-a desfășurat și se desfășoară în condiții tot mai grele în defavoarea slătinenilor:

  • bani mai mulți pentru carburanți,
  • nervi, stress și oboseală pentru conducătorii auto care sunt obligați să petreacă mai mult timp la volan în condiții de circulație bară la bară,
  • pericolul implicării iminente într-un accident rutier,
  • poluarea mediului prin gazele de eșapament, care, pe lângă alte substanțe nocive, conțin monoxid de carbon și dioxid de carbon, substanțe letale pentru om.

Citeşte şi Este OFICIAL: Pensiile şi indemnizaţia de creștere a copilului au fost MAJORATE

Dintre străzile angajate în cele două sensuri, doar Strada Primăverii, care între timp a deveni și stradă cu caracter economic, va mai rămâne stradă cu sens unic.

Ieșirea spre municipiul Pitești se va desfășura pe două trasee:

    • Magazinul Universal Oltul – Bulevardul A. I. Cuza – Strada Libertății – Strada Cornișei

Reactivând acest traseu, practic, se revine după 11 ani, la vechiul traseu. Caracteristicile tehnice ale celor două străzi permit circulația autovehiculelor sub 3,5 t pe două sensuri. Pe fiecare sens vor funcționa 3 benzi din care: banda nr. 1 pentru parcări oblic dreapta, benzile 2 și 3 pentru rulare.

Citeşte şi ULTIMA ORĂ/ O nouă obligaţie pentru TOATE firmele: Guvernul a adoptat-o miercuri

Nu se va pierde niciun loc de parcare. Va lipsi posibilitatea amenajării parcărilor pe Strada Libertății până în apropiere de Strada Unirii, deoarece lățimea acesteia variază între 15 m și 19 m.

  • Magazinul Universal Oltul – Bulevardul A. I. Cuza – Strada Primăverii – Strada Cornișei, practic, traseul actual.

Intrarea dinspre municipiul Pitești se va desfășura pe traseul actual: Strada Cornișei – Strada Libertății – Bulevardul A. I. Cuza.

Citeşte şi Fiscul scoate la licitaţie bunurile unui celebru fost director din Olt/ DOCUMENT/FOTO

În intersecțiile străzilor Bulevardul A. I Cuza – Libertății și Strada Cireașov – Strada Cornișei se va amenaja câte o insulă care va asigura staționarea pietonilor până la apariția culorii verde a semaforului electric și începutul separării celor două sensuri.

Timpii semafoarelor electrice vor fi reglați conform caracteristicilor fiecărei intersecții.

Citeşte şi Unităţile de învăţământ vor fi finanţate direct de la bugetul Ministerului Educaţiei

Pe Strada Cornișei, în intersecția cu Strada Primăverii, se va degaja zona verde pentru a permite virajul la stânga de pe Strada Primăveri, prin acordarea priorității în două etape.

Pe Strada Unirii se va reveni la circulația în două sensuri. În zona blocului FA12A pe relația Strada Primăverii – Strada Libertății se vor reamenaja vechile parcări oblig dreapta, în adâncime, spre trotuar.

Citeşte şi Poliţiştii din Olt au confiscat o tonă de carne care urma să fie comercializată la negru în Capital

Prin aceste modificări, cea mai mare parte din conducătorii auto care ies spre municipiul Pitești vor folosi traseul nr. 1.

Astfel, se va reduce timpul tranzitării orașului cu 6 minute pentru fiecare autovehicul și cu el emisia gazelor de eșapament și a poluării fonice. Slătinenii vor plăti mai puțini bani pentru combustibil, vor fi expuși mai puțin pericolului angajării într-un accident de circulație și vor scădea semnificativ celelalte neajunsuri cauzate de actuala circulație.

Citeşte şi Veste BUNĂ pentru toţi cei care vor să se pensioneze, dar nu au cotizat îndeajuns

În raport de rezultatul dezbaterii publice, se va organiza un studiu de fezabilitate pe baza căruia se va iniția sau nu hotărârea Consiliului Local de modificare a celor două sensuri unice”.

Citeşte şi Jandarmeria caută în Olt candidaţi pentru şcolile de subofiţeri/Ce condiţii trebuie îndeplinite

La întrebarea „Sunteți de acord cu propunerile prezentate mai sus?”, până miercuri seară 78% dintre cei care au răspuns doresc modificările iniţiate de primărie, în timp ce 22% nu vor aceste modificări.

Citeşte şi BOMBĂ: Clanul Bercea, stăpân al piețelor din Slatina și al cortului de pe Grădiște/PRESĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here