Vulcanizările auto din Slatina, luate pe sus de polițiști/Amenzi de sute de mii de lei

Vulcanizările auto din municipiul Slatina au intrat în vizorul polițiștilor și inspectorilor Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt, oamenii legii aplicând, într-o singură zi, amenzi în valoare de peste 500.000 lei.

 Având în vedere că se apropie sezonul rece, iar montarea cauciucurilor de iarnă este o condiție necesară pentru a circula regulamentar, polițiștii de investigare a criminalității economice, sprijiniți de inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, au acționat în vederea combaterii faptelor ilicite din cadrul vulcanizărilor auto.

Citește și Accident cu două VICTIME la Vișina/ Răniții au fost transportați la Urgențe

Astfel, sâmbătă, 18 noiembrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt- Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sprijiniți de către inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au acționat pe raza municipiului Slatina, în vederea prevenirii și combaterii faptelor ilicite săvârșite de societățile comerciale, care au ca obiect de activitate “vulcanizări auto”.

Citește și Primăria Slatina promite un Revelion de neuitat în aer liber. Ce artiști vor încinge atmosfera

„În urma verificărilor efectuate la societățile comerciale de profil, au fost constatate nereguli la cinci dintre acestea, fiind astfel aplicate amenzi contravenționale în valoare totală de 535.000 lei pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat fiscal, și a Legii 53/2003 privind încălcarea dispozițiilor legale referitoare la încheierea contractelor individuale de muncă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

Citește și Imagini INCREDIBILE de la accidentul din Olt soldat cu MOARTEA unui om/Cine este VINOVAT

La una dintre societățile controlate au fost identificate două persoane care nu aveau încheiate contracte individuale de muncă, o altă societate nu deținea casă de marcat, iar trei vulcanizări nu emiteau bonuri de casă clienților.

Citește și CRIMĂ în Olt/După ce a fost reținut, criminalul a fost lăsat de instanță să revină acasă

Totodată, ca măsură complementară, s-a dispus suspendarea activității unei firme, precum și confiscarea sumei de 390 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here